ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Οι αγρότες, ζώντας έξω από τα αστικά κέντρα, δεν έδωσαν ποτέ σημασία στις φωνές που ζητούσαν πολιτικές αλλαγές. Προτιμούσαν να ψηφίζουν παραδοσιακά και να ακούνε μόνο εκείνους που είχαν κάτι να τους δώσουν. Από αυτή την άποψη ανέκαθεν στήριζαν το πολιτικό σύστημα, τουλάχιστον όσο αυτό μπορούσε να τους τάζει και να τους δίνει. 
  Προτιμούσαν να λαμβάνουν επιδοτήσεις για να καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους, ή επιδοτήσεις για καλλιέργειες που δεν είχαν ποτέ. Έλαβαν φορολογική ασυλία, φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο, συντάξεις χωρίς εισφορές, αποζημιώσεις για την παράνομη καταβολή των οποίων η χώρα τιμωρείτο με βαριά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
   Επί 40 έτη προσέφεραν εύκολα την ψήφο τους σε διεφθαρμένα κόμματα και πολιτικούς με αντάλλαγμα , όχι την αληθινή ανάπτυξη της γεωργίας, αλλά παροχές. Τώρα όμως ήλθε η ώρα της κρίσεως και του λογαριασμού.
    Τα κακομαθημένα παιδιά του πολιτικού συστήματος που δεν είχαν μάθει να πληρώνουν λογαριασμό, τώρα βγήκαν στους δρόμους ελπίζοντας ότι , όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν , με τα μπλόκα θα πετύχουν την υποχώρηση των πολιτικών.Είναι τέτοια η διάστασή τους με την πραγματικότητα, ώστε έφθασαν να ζητούν οικογενειακό αφορολόγητο ύψους 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται με ποσοστό 26%  χωρίς αφορολόγητο από το πρώτο ευρώ.
   Όταν ο πληθυσμός των πόλεων υπέφερε από την κρίση, οι αγρότες ήταν οι πιο πιστοί υποστηρικτές του πολιτικού συστήματος. Τώρα ήλθε η ώρα να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι της οδυνηρές συνέπειες της χρεοκοπίας.  
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023