Η ΓΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

   Η εφημερίδα  "ΤΟ ΒΗΜΑ" της περασμένης Κυριακής και ιδιαιτέρως το πρωτοσέλιδο και οι πρώτες σελίδες, παραπέμπει σε εικόνα που δεν αρμόζει σε δημοσιογράφους, αλλά σε συμμορίες του υποκόσμου.
   Δεν είναι μόνο το άρθρο του εκδότη της υπό τον τίτλο "sic transit gloria mundi" ("έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου"), στο οποίο προειδοποιεί ότι οι πολιτικές ηγεσίες είναι προσωρινές και αλίμονο σε εκείνους που "εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου". Δεν είναι τόσο τα κείμενα στις σελίδες Α8-10 ("τα πληρωμένα πιστόλια της δημοσιογραφίας") που περιγράφεται πώς υπό το προκάλυμμα της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας της έκφρασης διενεργούνται εκβιασμοί, πολιτικές επιθέσεις, προπαγάνδα και καταλήστευση του δημοσίου χρήματος . Πιο εμετικό από όλα αυτά είναι το κείμενο υπό τον τίτλο "Ο ηγέτης , ο εκδότης και ... η γάτα των Ιμαλαϊων ". 
   Ηγέτης δεν κατονομάζεται, αλλά νοείται ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτε ο εκδότης  κατονομάζεται, αλλά νοείται ο ηγέτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης. Αυτοί οι δύο είναι δημόσια πρόσωπα με τεράστια πολιτική δύναμη. Εάν είχαν έστω και ελάχιστο πατριωτισμό και αντιλαμβάνονταν την ιστορική τους ευθύνη, θα έπρεπε να θέτουν την χώρα υπεράνω των συμφερόντων τους και υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα ήταν μεμπτό να συναντηθούν δημοσίως και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το αντικείμενο της συνάντησης. Αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνοι προτίμησαν να συναντηθούν κρυφά , σαν τους κλέφτες, σε διαμέρισμα τρίτου προσώπου,  για να συζητήσουν, όχι για το καλό της χώρας η οποία καταστρέφεται, αλλά για το πώς μπορεί ο ένας να φανεί χρήσιμος στον άλλο με το αζημίωτο.  
   Το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" περιελάμβανε μερικές γλοιώδεις λεπτομέρειες , όπως  ο παρ' ολίγον εγκλωβισμός της θωρακισμένης λιμουζίνας του εκδότη που "ζυγίζει πεντέμισι τόνους" στο ασανσέρ αυτοκινήτων της πολυκατοικίας, η ο καφές εσπρέσο που έφτιαξε ο κ. Τσίπρας στον κ. Ψυχάρη. Αλλά αυτές αποτελούσαν μόνο το λογοτεχνικό περιτύλιγμα των σκοτεινών υπονοουμένων περί των εργατών που μαστόρευαν λίγα μέτρα διαγώνια απέναντι από την πολυκατοικία της συνάντησης και κυρίως περί της γάτας των Ιμαλαϊων η οποία εμφανίζεται ως ο μοναδικός μάρτυρας της συνάντησης " στο μυαλό της οποία καταγράφηκε με μορφή ανεξιχνίαστου κώδικα ένα εξίσου σπάνιο ιστορικό στιγμιότυπο."   
    Είναι φανερό ότι , όπως η συνάντηση Τσίπρα - Ψυχάρη  ουδόλως σχετιζόταν με τα συμφέροντα του λαού, έτσι και το ΒΗΜΑ της περασμένης Κυριακής δεν απευθυνόταν στους αναγνώστες του. Απευθυνόταν ως προειδοποίηση με τρόπο κωδικοποιημένο σε εκείνους  που έπρεπε να λάβουν το μήνυμα. Όπως αρμόζει στις διαφορές μεταξύ συμμοριών.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023