Ο ΨΕΥΤΗΣ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

 Ο Βασίλης Λεβέντης για πολλά χρόνια, όχι μόνο παρέμενε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, αλλά έπεφτε και θύμα διακωμώδησης, τόσο από εγκάθετους δημοσιογράφους, όσο και από την ίδια την κοινωνία.
    Όταν όμως τον Μάιο του 2010 το κράτος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και το πολιτικό σύστημα άρχισε να υπογράφει τα μνημόνια, η κοινωνία άρχισε να αναθεωρεί την άποψή της περί του ποιοι είναι οι σοβαροί και ποιοι είναι οι φαιδροί σε αυτή την χώρα.  Έτσι, έστρεψε το βλέμμα της και προς τον Βασίλη Λεβέντη, αυτή την φορά με διαφορετική διάθεση, αναγνωρίζοντάς του ότι τελικά μπορεί να τον αδίκησε και να ήταν σοβαρότερος από πολλούς άλλους που εμφανίζονταν ως σοβαροί αλλά στην πραγματικότητα ήταν φελλοί.
    Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 το κόμμα ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ του Βασίλη Λεβέντη το οποίο εμφανίστηκε ως πολέμιο του πολιτικού συστήματος και κατήλθε με άφθαρτους υποψηφίους και με αιτήματα περί κατάργησης των προνομίων και καταπολέμησης της διαπλοκής και της διαφθοράς, κατόρθωσε μετά από δεκαετίες αποτυχιών να εισέλθει στην Βουλή.
   Ο Βασίλης Λεβέντης θεώρησε ότι με την είσοδο στην Βουλή ήλθε και η δικαίωση. Θα έπρεπε ωστόσο να ξέρει ότι όσο αργά και δύσκολα ανεβαίνει κάποιος την ανηφόρα της καταξίωσης, τόσο γρήγορα και εύκολα μπορεί να γνωρίσει την κατρακύλα. 
   Η αρχή έγινε με την επιμονή σε οικουμενική κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του κόμματός του και με Πρωθυπουργό τον κ. Προβόπουλο και η συνέχεια με την πρόταση ότι στο προσφυγικό η Ελλάδα πρέπει να κάνει"ό,τι κρίνει η Ευρώπη". Αλλά το μεγάλο φιάσκο δημιουργήθηκε με την μη τήρηση της γραπτής συμφωνίας των υποψηφίων του κόμματος,  η οποία προέβλεπε ότι κάθε έξι μήνες  θα ανανεώνεται η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. 
    Ο κ. Λεβέντης νόμισε ότι μπορεί εύκολα να παραπλανήσει τους πολιτευτές του λέγοντας ότι απλώς άλλαξε γνώμη.Αλλά μάλλον δεν υπολόγισε την αντίδρασή τους. Τώρα οι πολιτευτές, οι οποίοι έδωσαν εκλογικό αγώνα ελπίζοντας ότι αν και σε μη εκλόγιμη θέση θα εκλέγονταν βουλευτές εάν υλοποιείτο η συμφωνία, δηλώνουν ότι πρόκειται να στείλουν στον κ. Λεβέντη, στο κόμμα και τους συναδέλφους τους που δεν παραιτούνται (μεταξύ των οποίων και ο υιός του κ. Λεβέντη) εξώδικο, με πρόσκληση να τηρηθεί η προεκλογική  δέσμευση του ότι κάθε έξι μήνες θα εναλλάσσονται οι βουλευτές του κόμματος. Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. "Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης».«Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτή τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε».
     Κάποιος έχει πει ότι εκείνος που πέφτει από ψηλά κάνει ακόμη μεγαλύτερο πάταγο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023