Η ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  Σύμφωνα με τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων στην Ελλάδα οι δικαστικές διακοπές αρχίζουν την 1η Ιουλίου και λήγουν την 15η Σεπτεμβρίου. 
  Εκτός από τις δικαστικές διακοπές υπάρχουν βεβαίως και οι εορτές και αργίες , περί τις 15 ημέρες κάθε χρόνο. Έτσι φθάνουμε τους 3 μήνες τουλάχιστον χωρίς απονομή δικαιοσύνης.
 Κατόπιν υπάρχουν τα κάθε λογής ήθη και έθιμα, ήτοι συνήθειες επαναλαμβανόμενες σταθερά και απαρέγκλιτα μέσα στον χρόνο. Τέτοια έθιμα είναι οι εκλογές , όπου τα δικαστήρια αναστέλλουν την λειτουργία τους περί τις 15 ημέρες, οι στάσεις και απεργίες δικαστικών υπαλλήλων, οι γενικές απεργίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ, οι διαμαρτυρίες των δικαστών και βεβαίως οι αποχές των δικηγόρων, οι  οποίες φέτος για παράδειγμα, ξεπερνούν ήδη τους 2 μήνες.
   Εάν συνυπολογιστούν όλα αυτά, είναι ζήτημα εάν στην Ελλάδα αποδίδεται δικαιοσύνη 6 μήνες τον χρόνο.
    Προσωρινά κρατούμενοι απολύονται από τις φυλακές . Κακουργήματα μεγάλης σπουδαιότητας δεν ερευνώνται και δεν δικάζονται. Αγωγές και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν κατατίθενται. Αποφάσεις εκκρεμούν να εκδοθούν περισσότερο από ένα έτος. 
   Οι Έλληνες και όσοι παρεπιδημούν σε αυτή την χώρα οφείλουν να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ

Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την πολιτειακή οργάνωση και τα Συντάγματα ...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2023